Portret in opdracht – hoe werkt het?

Een portret in opdracht is een eeuwenoude kunstvorm. Een portretschilderij is een unieke manier om de essentie van een persoon vast te leggen. Niet alleen nauwkeurige gelijkenis, maar ook het weergeven van het karakter van de geportretteerde(n) is van cruciaal belang voor een goed portret. Het biedt meer dan een foto: het legt niet alleen vast hoe iemand eruitziet, maar ook zijn persoonlijkheid, emoties en verhaal. Daarom is kiezen voor een geschilderd portret kiezen voor een kunstwerk dat de diepte van een menselijk karakter vastlegt. Het zal elke keer herinneringen oproepen die fotografie niet kan evenaren.

Om een herkenbaar, karaktervol en boeiend portret te creëren, is het essentieel dat ik een connectie kan aangaan met de geportretteerde(n). Daarom geef ik er dus de voorkeur aan om persoonlijk kennis te maken met het model en zelf referentiefoto’s te maken.

Een portret in opdracht is voor mij pas geslaagd als het lijkt en als het raakt. Daarom is het nodig vantevoren uitgebreid te bespreken wat uw wensen zijn. Alle afwegingen die bij het maken van een schilderij komen kijken kan ik met u doornemen. Een portret kan alleen hoofd en schouders behelzen, of helemaal ten voeten uit zijn. Dit heeft consequenties voor de keuze van het formaat. Wilt u de geportretteerde voor een neutrale achtergrond, in een bepaalde setting of met attributen? Welk kleurenpalet geniet de voorkeur? U kunt kiezen voor een gedetailleerd, realistisch portret of een wat lossere toets.

Als dit allemaal is doorgesproken wordt een afspraak gemaakt voor een fotosessie met het model. Aan de hand van de referentiefoto’s wordt een opzet gemaakt met de gewenste kleuren en compositie en na goedkeuring van dit ontwerp start ik vervolgens aan het daadwerkelijke portret.

portret in opdracht

Mike / Lovebirds, 60 x 80 cm, olieverf op canvas

Wat is de prijs van een geschilderd of getekend portret?

Hieronder een indicatie voor de prijs van een portret voor de verschillende materialen en formaten. Dit is een richtlijn voor een portret zonder gecompliceerde kleding en/of achtergrond. Prijzen, materialen en formaten en de invulling van het portret zijn uiteraard allemaal in overleg naar wens aanpasbaar. Verder werk ik alleen met de beste professionele kwaliteit verven en ondergronden. Ben je geïnteresseerd in een portetschilderij? Neem dan contact op.

Formaat Olieverf Aquarel Tekening
21 x 30   € 350 € 200
30 x 40 € 840 € 490 € 280
40 x 60 € 1.200 € 700 € 400
80 x120 € 2.400 € 1.400  
FacebookinstagramFacebookinstagram volg mij op Facebook en Instagram